ΣΤΑΥΡΙΔΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ

Η ΔΑΣΚΑΛΑ ΤΗΣ ©Ο.Α.Σ.Κ.Φ. «ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ»


Η Σταυρίδου Αλεξάνδρα, γεννήθηκε στην Αθήνα στις 30 Αυγούστου του 1997, είναι φοιτήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και μία από τις Επίσημα Διαπιστευμένες Δασκάλες Πολεμικών Τεχνών του ΕΠΟΚΕΣ. Παρά το νεαρό της ηλικίας της διαθέτει ολοκληρωμένη κατάρτιση στο Σαολίν Γου Κουνγκ [κιν.: shàolín wǔgōng 少林武功], γνωρίζοντας περισσότερες από 50 παραδοσιακές φόρμες, τόσο με γυμνά χέρια όσο και με μακριά και κοντά όπλα. Συνεχίζει όμως τις σπουδές της και διευρύνει τις γνώσεις της και σε άλλες τέχνες του Σαολίν, όπως Τσιν Να [κιν.: qínná 擒拿], Τσι Γκον [κιν.: qìgōng 气功], Μπα Ντουάν Τζιν [κιν.: bāduànjǐn 八段锦] και Τσαν Τσι Τζιαν [κιν.: chǎnqìjiàn 产气健].

Ξεκίνησε τις σπουδές της στο Σαολίν Κουνγκ Φου σε ηλικία δέκα ετών, δίπλα στον Δάσκαλο Κοκκάλα Λάμπρο - Σι Χαν Λινγκ [κιν.: shìhénglíng 释恒灵] και τη Δασκάλα Αντωνίου Ευσταθία - Σι Μιάο Τσινγκ [κιν.: shìmiàoqīng 释妙清], υπό τη αυστηρή καθοδήγηση του Δάσκαλου Σι Γιαν Τζουό [κιν.: shì yán zhuō 释延卓]. Ο ιδιαίτερος ζήλος κι οι επιμελείς προσπάθειες της την οδηγούν το φθινόπωρο του 2012, στο 1ο Ευρωπαικό Φεστιβάλ Πολιτισμού Σαολίν στο Βερολίνο, όπου συμμετέχει μαζί με την ομάδα του ΕΠΟΚΕΣ, ως η μικρότερη σπουδάστρια. Εκεί, συνάντησε για πρώτη φορά τον Σεβάσμιο Ηγούμενο του ναού Σαολίν, Σι Γιουνγκ Σιν [Κιν.: shìyǒngxìn fāngzhang 释永信方丈] και άλλους επιφανείς δασκάλους του Σαολίν, αποκτώντας ανεκτίμητες εμπειρίες. Παράλληλα, τιμήθηκε με Χρυσό Μετάλλιο που της απονεμήθηκε για την εκτέλεση φόρμας με βεντάλια και με Αργυρό Μετάλλιο που της απονεμήθηκε για την εκτέλεση φόρμας με γυμνά χέρια.

Το 2014, ολοκληρώνει τον βασικό κύκλο σπουδών (1ο Ντουάν Μέσου Επιπέδου) στο Σαολίν Κουνγκ Φου. Τον Οκτώβριο του ίδιου έτους, συμμετέχει στο Δεύτερο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Πολιτισμού Σαολίν στο Λονδίνο, όπου της απονεμήθηκε Αργυρό Μετάλλιο για την εκτέλεση φόρμας με γυμνά χέρια. Τον επόμενο χρόνο, ολοκληρώνει τη Σχολή Προπονητικής και Διαιτησίας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πολεμικών Τεχνών, ενώ βραβεύεται για την επί σειρά ετών κορυφαία παρουσία της στις διοργανώσεις της Ε.Ο.Π.Τ., το ήθος της, τη καλλιέργεια της, την τεχνική της κατάρτιση και τη συμβολή της, στην ορθή διάδοση του Πολιτισμού Σαολίν και ειδικότερα του Σαολίν Κουνγκ Φου στο ευρύ κοινό.

Το καλοκαίρι του 2015, συμμετέχει στο πολιτιστικό οδοιπορικό του δασκάλου Σι Γιαν Τζουό στην Κίνα, όπου μελετά στους ναούς Φενγκσουέ, Κουνγκσιάν, Γιουνγκτάϊ και Σαολίν. Με παρότρυνση των δασκάλων της, δίνει εξετάσεις στην Κρατική Λαϊκή Ακαδημία Γουσού της Λουογιάν, Τμήμα Πολεμικών Τεχνών του Σαολίν όπου αξιολογήθηκε για πρώτη φορά από την επιτροπή, λαμβάνοντας άριστη επίδοση και κρίθηκε Άξια επάρκειας διδασκαλίας, σε όλες τις κατηγορίες [μακριά και κοντά όπλα, εκτέλεση και τεχνική κατάρτιση παραδοσιακών δεξιοτήτων Σαολίν, τεχνικών μάχης, εξειδικευμένες γνώσεις] παραλαμβάνοντας το Πτυχίο της με Αριθμό Πιστοποίησης: 20101014. Με την παραδοσιακή τελετή μέσα στον ναό Σαολίν γίνεται αποδεκτή σαν μαθήτρια του Σεβάσμιου Σι Γιουνγκ Σιν. Με τον Αρ. 01286970 εγγράφεται στο Μητρώο του Ναού Σαολίν, με το γενεαλογικό όνομα Σι Γιαν Τζιά [Κιν.: shìyánjiā 释延佳] και ανήκει πλέον στη 34η γενεά άμεσης διαδοχής του Σαολίν. Τιμώντας όμως την αλυσίδα διαδοχής του Δασκάλου της Σι Γιαν Τζουό, κρατά το όνομα Σι Χαν Τζουέ [κιν.: shìhéng jué 释恒觉].

Τον Μάρτιο του 2016, πιστοποιείται ως Εκπαιδεύτρια [Κιν.: Jiàoliàn 教练] του Σαολίν Τσουάν [Κιν.: Shàolínquán 少林拳] από το Κέντρο Έρευνας Πολεμικών Τεχνών και Πολιτισμού του Τσανγκτσούν - E.Π.Τε.Πο.T. [Κιν.: Zhǎngchūn jīng kāi fútú hànxué yánjiū长春 经开 国学 武道研究会] και την Ένωση Κοινωνικών και Αθλητικών Εκπαιδευτών του Τσανγκτσούν [Κιν.: Chángchūn Jīngkāi shèhuì tǐyù zhǐdǎoyuán xiéhuì 长春经开社会体育指导员协会] με Αριθμό Μητρωου: 20160310001. Τον Μάιο του ίδιου έτους, της απονέμεται το Δίπλωμα και ο Βαθμός του 2ου Ντουάν, αναγνωρισμένου από το Ελληνικό Κράτος και την Ομοσπονδία Γου Σου - Κουνγκ Φου.

Το καλοκαίρι του 2016, συμμετέχει στο 2ο Πολιτιστικό Εκπαιδευτικό ταξίδι του δασκάλου Σι Γιαν Τζουό στην Κίνα, για περαιτέρω ανάπτυξη, σπουδή και μελέτη, όχι μόνο του Σαολίν Κουνγκ Φου, αλλά και της Κινέζικης Κουλτούρας. Επισκέπτεται με τον Δάσκαλο Σι Γιαν Τζουό και την ομάδα του ΕΠΟΚΕΣ, πολλά ιστορικά μέρη ιδιαίτερου ενδιαφέροντος, όπως τη γενέτειρα του μεγάλου Στοχαστή Δασκάλου Σουάν Τζαν [κιν.: xuán zàng 玄奘], το Μεγάλο Βούδα του Λουσάν [κιν.: Lǔ shān dà fó  鲁山大佛] και παρουσιάζει τις γνώσεις της στον Ηγούμενο του Ναού της Κενότητας, Δάσκαλο Σι Γιαν Τσι [κιν.: shì yán cí 释延慈].

Το Σεπτέμβριο 2016, της ανατίθεται η θέση της Εκπαιδεύτριας στην ΟΑΣΚΦ Αριστόμαχος και γίνεται αμέσως αγαπητή τόσο από τους μικρούς όσο και από τους ενήλικες σπουδαστές. Είναι μέλος  του Σώματος Διαιτησίας της ΕΟΠΤ, μέλος της Επιτροπής Αξιολόγισης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Σαολίν, με αμέτρητες βραβεύσεις και τιμητικές διακρίσεις από πάμπολλες διοργανώσεις και φεστιβάλ σε ολόκληρη την Ελλάδα.

H Δασκάλα της Ο.Α.Σ.Κ.Φ. «ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ» του ΕΠΟΚΕΣ, πιστοποιείται και αναγνωρίζετε επίσημα από:


  • Το Ναό Σαολίν του Σονγκσάν
  • Την Κρατική Λαϊκή Ακαδημία Γου Σου της Λούογιαν
  • Την Ελληνική Ομοσπονδία Πολεμικών Τεχνών
  • Την Ελληνική Ομοσπονδία Γου Σου - Κουνγκ Φου
  • Την Ελληνική Ομοσπονδία Σαολίν
  • Την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Σαολίν
  • Το Κέντρο Έρευνας Πολεμικών Τεχνών ΤσανγκτσούνΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Η Ομάδα Ανάπτυξης Σαολίν Κουνγκ Φου «ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ» τελεί υπό την αποκλειστική διαχείριση του συνεργάζεται με την Ελληνική Ομοσπονδία Σαολίν, την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Σαολίν, την Ελληνική Ομοσπονδία Πολεμικών Τεχνών και την Ελληνική Ομοσπονδία Γουσου - Κουνγκ Φου, με μοναδικό στόχο την ορθή διάδοση των Τεχνών που εκπορεύονται ιστορικώς από το .

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

| Φορέας του Σαολίν στην Ελλάδα
| Φορέας του Σαολίν στην Αθήνα
| Ελληνική ιστοσελίδα Νέων του Σαολίν
| Η ιστοσελίδα του Σαολίν Κουνγκ Φου
| Γραφείο Τύπου ΕΠΟΚΕΣ