•    

1η Επίσημη Πιστοποίηση Ρόου Τσουάν

Το Νέο Προστέθηκε στις 27/09/2015

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 1η Επίσημη Αξιολόγηση - Πιστοποίηση, Δασκάλων στο Σαολίν Ρόου Τσουάν, από το ΕΠΟΣ, στη Λέσχη του Σωματείου, ΚΕ.ΠΟ.ΣΑ. «ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΦΟΙΝΙΚΑΣ», στη Λυκόβρυση, το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου, 2015 η οποία είχε ανακοινωθεί τον Μάιο, 2015.

Η αξιολόγηση η οποία είχε και την έννοια πιστοποίησης δασκάλων στη κατηγορία των μαλακών τεχνών του Σαολίν Ρόου Τσουάν Γκουνγκ Φα [Κιν.: Shàolín róuquán gōngfǎ 少林柔拳功法], από το στυλ Σαολίν Τσαν Τσι Τζιάν [Κιν.: Shàolín chǎnqìjiàn 少林产气健], είναι η πρώτη μετά την επίσημη λειτουργία του ΕΠΟΣ που έχει πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα από επίσημη αρχή, καθώς η προηγούμενη που είχε γίνει το 2002, απαιτούσε μετέπειτα πιστοποίηση από κινέζικη αρχή, ίδρυμα κλπ.

του Ο.Α.ΠΟ.Σ. «ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ», συμμετείχε σε αυτό το αξιολογητικό συνέδριο με τις Σπουδάστριες Γαλανοπούλου Ραχήλ, Σμυρνιού Χριστίνα και Σταυρίδου Ελένη οι οποίες πληρούσαν τα προαπαιτούμενα κριτήρια που έχει ορίσει η Διοίκηση του ΕΠΟΣ.

Οι Σπουδάστριες του Αριστόμαχου αξιολογήθηκαν σε άοπλες δεξιότητες [Κιν.: lù 路], σε δεξιότητα με ίσιο σπαθί τζιαν [Κιν.: jiàn 剑], τεχνικές τσι γκον [Κιν.: qìgōng 气功], μαχητική ικανότητα και επιδεξιότητα [Κιν.: Wǔ shēn shǒu 武身手], Εφαρμογή-Χρήση [Κιν.: yùnyòng 运用] και ιστορικά στοιχεία.

Την επιτροπή αποτελούσαν οι δάσκαλοι Κωστόπουλος Ιωάννης - Σι Χανγκ Για [Κιν.: shìhéngyá 释恒雅], πτυχιούχος της Κρατικής Λαϊκής Ακαδημίας Γουσού της Λουογιάν, Τμήμα Πολεμικών Τεχνών του Σαολίν με Αριθμό Πιστοποίησης: 20051017 και ειδική πιστοποίηση έδρας εξεταστικής επιτροπής και Κατακαλαίος Δημήτρης - Σι Γιαν Κουνγκ [Κιν.: shì yán kōng 释延空], Γενικός Διευθυντής του Πολιτιστικού Κέντρου Σαολίν Αθήνας. Τη γενική εποπτεία είχε ο Γενικός Διευθυντής του ΕΠΟΣ Σταυρίδης Ιορδάνης - Σι Γιαν Τζουό [Κιν.: shì yán zhuō 释延卓], επίσημος εκπρόσωπος της Κουλτούρας και του Πολιτισμού του Σαολίν στην Ελλάδα και κληρονόμος των «Πολεμικών Τεχνών της Παραδοσιακής Ορθόδοξης Σχολής του Σαολίν» [Κιν.: Shàolín chuántǒng zhèngzōng wǔgōng 少林传统正宗武功].

Ο Δάσκαλος Σι Γιαν Τζουό τόνισε πως η αξιολόγηση αυτή σηματοδοτεί ένα νέο κύκλο, μια νέα σειρά πολλά υποσχόμενων δασκάλων, που ευελπιστεί να συνεχίσουν το έργο του και το έργο των δασκάλων πριν από εκείνον. Τους ευχήθηκε καλή αρχή και καλή επιτυχία στην διάδοση της πανάρχαιας τέχνης του Σαολίν.

Με την ολοκλήρωση λοιπόν των διεργασιών του αξιολογητικού συνεδρίου οι επιτυχούσες Σπουδάστριες του Αριστόμαχου μπορούν να φέρουν πλέον υπερήφανα τον τίτλο του Σιφού, 1ου Επιπέδου στο Σαολίν Ρόου Τσουάν Γκουνγκ Φα.

Μεταφέρουμε τα Συγχαρητήρια του Δ.Σ. του Ο.Α.ΠΟ.Σ. «ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ» στις Σπουδάστριες Γαλανοπούλου, Σταυρίδου και Σμυρνιού για την επιτυχή έκβαση των προσπαθειών τους. Τα κορίτσια μας, που πλέον είναι Δασκάλες σε μια τόσο εξαίρετη ευγενή τέχνη, όπως είναι το Σαολίν Ρόου Τσουάν επέδειξαν ήθος, επιμέλεια μα πάνω από όλα τεράστια αφοσίωση και αγάπη για μάθηση.

Σαν διοίκηση αλλά και προσωπικά ευχόμαστε πολλοί ακόμη Σπουδαστές και Σπουδάστριες να ακολουθήσουν, έτσι ώστε να εξαπλωθεί και να διαδοθεί ορθά ο Πολιτισμός του Σαολίν που έχει τόσα πολλά θετικά να προσφέρει στο κόσμο. Δήλωσε ο Έφορος Δημοσίων Σχέσεων του Σωματείου κύριος Τριανταφυλλίδης Δημήτρης.

1η Επίσημη Πιστοποίηση Ρόου Τσουάν



Σας Υπενθυμίζουμε ότι: Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του aristomachos.gr, διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά και μόνο για προσωπική χρήση. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, άνευ εγγράφου αδείας του aristomachos.gr συμφώνως προς τη Νομική Βάση περί πνευματικής ιδιοκτησίας, συγγενικών δικαιωμάτων και πολιτιστικών θεμάτων και κυρίως του Ν. 2121/93, αρ. 66Α ή νεωτέρου αυτού. Παρακαλούμε σημειώσατε ότι παραβίαση των πνευματικών ή οποιονδήποτε άλλων προστατευόμενων δικαιωμάτων μας μπορεί να οδηγήσει σε αστικές ή ποινικές διαδικασίες εναντίον σας.





ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το [www.shaolin-kungfu.gr] είναι μια Εθελοντική Συλλογική προσπάθεια ανθρώπων με βαθειά γνώση πάνω στο Σαολίν και τις Τέχνες του, να προσφέρουν δωρεάν κάθε πληροφορία, κείμενα, φωτογραφίες, βίντεο, ήχους κλπ. θέλοντας να συνεισφέρουν στη διαφύλαξη, διάσωση, διατήρηση και ανάδειξη της ιστορίας και της πολιτιστικής κουλτούρας και κληρονομιάς του «Σαολίν» και του «Σαολίν Κουνγκ Φου», στηριζόμενοι σε Ακαδημαϊκή έρευνα, μελέτες, χειρόγραφα, ιστορικές πηγές και προφορική ιστορική παράδοση, ανθρώπων που σχετίζονται με το Σαολίν.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ