ΣΑΟΛΙΝ ΚΟΥΝΓΚ ΦΟΥ ΣΠΑΤΑ - ΑΡΤΕΜΙΔΑ


Ημερίδα Σχολικός Εκφοβισμός και Παραβατικότητα Ανηλίκων

Ημερ. Δημοσίευσης: 30/06/2017
Επιμέλεια: Γραφείο Ενημέρωσης και Δημοσίων Σχέσεων Α.Ο.Α.Σ.Κ.Φ. «ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ»


Η Ο.Α.Σ.Κ.Φ. «ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ» δήλωσε παρών στην ημερίδα με θέμα «Σχολικός Εκφοβισμός και Παραβατικότητα ανηλίκων», το γνωστό σε όλους μας Μπούλινγκ, που διοργάνωσε το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Σαολίν και πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα διαλέξεων του Μουσείου Μαραθωνίου Δρόμου, στον Μαραθώνα, στις 29 Ιουνίου 2017. Mέλη, φίλοι, σπουδαστές και σπουδάστριες του ΕΠΟΚΕΣ, μαζί με δασκάλους από τα συνεργαζόμενα σωματεία, έτυχαν θερμής υποδοχής το απόγευμα της Πέμπτης, από την υπεύθυνη του μουσείου, κα Ειρήνη Σπανού. Η κα Σπανού με φιλική και ευχάριστη διάθεση, έκανε μία σύντομη ξενάγηση στο μουσείο, την ιστορία και τα εκθέματα του.

Στη συνέχεια, ο Γεν. Διευθυντής κ. Σταυρίδης Ιορδάνης, συνόδευσε τους ομιλητές της ημερίδας, Δρ. Σβουρδάκου Δέσποινα, Εγκληματολόγο και Καθηγήτρια της Σχολής Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ και τον κ. Σταμούλη Λάμπρο Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γουσού - Κουνγκ Φου στην αίθουσα διαλέξεων του μουσείου.

Η συζήτηση ξεκίνησε με το σύντομο καλωσόρισμα των παρευρισκομένων και την παρουσίαση των ομιλητών από τον Κύριο Σταυρίδη, ο οποίος τόνισε πως ο Σχολικός Εκφοβισμός είναι ένα φαινόμενο που εμφανίζεται πλέον έντομα και στην Ελλάδα. Είναι ένα πολυσύνθετο φαινόμενο, του οποίου η πρόληψη και η αντιμετώπιση του καθίσταται επιτακτικά αναγκαία. Απαιτείται σωστή ενημέρωση, ευαισθητοποίηση των παιδιών, των γονιών και των εκπαιδευτικών. Ο Γεν. Διευθυντής του ΕΠΟΚΕΣ ευχαρίστησε την Κυρία Σπανού για την ευγενή παραχώρηση του συνεδριακού κέντρου του μουσείου, τον κύριο Παντελιά Αντώνη για την σημαντική του στήριξη και βοήθεια, τον Πρόεδρο της Ε.Ο.Γ.Σ.Κ.Φ. κύριο Σταμούλη και τη Δρ. Σβουρδάκου για την πολύτιμη συνδρομή τους στην πραγματοποίηση αυτής της ημερίδας.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε η Δρ. Σβουρδάκου, η οποία μίλησε για τα αίτια της βίας και το πως αναπαράγει τις παθογένειες της ίδιας της κοινωνίας. Τη χρήση βίας μεταξύ μαθητών ή συνομήλικων παιδιών και το σχολικό εκφοβισμό ο οποίος δεν είναι ένα τυχαίο γεγονός, αλλά έχει το στοιχείο της επανάληψης. Το πώς αυτές οι συμπεριφορές αποτελούν τροχοπέδη στην μάθηση και οδηγούν στην αντικοινωνικότητα. Έγινε αναφορά στην αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου που μπορεί να γίνει μόνο με την σωστή ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των ίδιων των παιδιών και των γονιών, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών. Τονίστηκε δε ιδιαίτερα το πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η συμπαγής οικογένεια, η διέξοδος στον αθλητισμό και προπαντώς η καταστολή της αδιαφορίας.

Την ημερίδα ολοκλήρωσε με την ομιλία του ο Πρόεδρος της ΕΟΓΚΦ, κ. Σταμούλης, ο οποίος αναφέρθηκε στη στάση που πρέπει να έχει ο προπονητής απέναντι στους αθλητές και τους γονείς και πώς με την έμπρακτη συμμετοχή του μπορεί να προλάβει καταστάσεις βίας, φόβου και ανασφάλειας και να ανδρώσει ισχυρές προσωπικότητες.

Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με ερωτήσεις και ανοικτό διάλογο από τους παρευρισκόμενους οι οποίες απαντήθηκαν από τους ομιλητές, ενώ ο Γεν. Διευθυντής του ΕΠΟΚΕΣ, βλέποντας το έκδηλο ενδιαφέρον του κοινού, δεσμεύτηκε να συνεχίσει με την καινούρια εκπαιδευτική περίοδο και άλλες ομιλίες για το φλέγον αυτό θέμα που προβληματίζει όλους, εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενους.Φωτογραφίες του άρθρου: Ημερίδα Σχολικός Εκφοβισμός και Παραβατικότητα Ανηλίκων
Hμερίδα Σχολικός Εκφοβισμός και Παραβατικότητα Aνηλίκων


Είμαστε Υποχρεωμένοι να σας Υπενθυμίσουμε ότι: Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου http://www.aristomachos.gr, διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά και μόνο για προσωπική χρήση.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, άνευ εγγράφου αδείας του aristomachos.gr συμφώνως προς τη Νομική Βάση περί πνευματικής ιδιοκτησίας, συγγενικών δικαιωμάτων και πολιτιστικών θεμάτων και κυρίως του Ν. 2121/93, αρ. 66Α ή νεωτέρου αυτού. Παρακαλούμε σημειώσατε ότι παραβίαση των πνευματικών ή οποιονδήποτε άλλων προστατευόμενων δικαιωμάτων μας μπορεί να οδηγήσει σε αστικές ή ποινικές διαδικασίες εναντίον σας.


ΩΡΑΡΙΟ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • Δευ. - Παρ. 18.00 - 22.00      Ρούμελης 10, Αρτέμιδα, 19016 Ελλάδα      +30 6970274549     public@aristomachos.gr


ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Η Ομάδα Ανάπτυξης Σαολίν Κουνγκ Φου «ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ» τελεί υπό την αποκλειστική διαχείριση του συνεργάζεται με την Ελληνική Ομοσπονδία Σαολίν, την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Σαολίν, την Ελληνική Ομοσπονδία Πολεμικών Τεχνών και την Ελληνική Ομοσπονδία Γουσου - Κουνγκ Φου, με μοναδικό στόχο την ορθή διάδοση των Τεχνών που εκπορεύονται ιστορικώς από το .

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

| Φορέας του Σαολίν στην Ελλάδα
| Φορέας του Σαολίν στην Αθήνα
| Ελληνική ιστοσελίδα Νέων του Σαολίν
| Η ιστοσελίδα του Σαολίν Κουνγκ Φου
| Γραφείο Τύπου ΕΠΟΚΕΣ