•    

Συνάντηση με τον Πρόεδρο Γου Ουέν Τζουν

Το Νέο Προστέθηκε στις 13/06/2016

Οι αναγνωρισμένοι Τζιάο Λιαν του Ο.Α.ΠΟ.Σ. «ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ» του ΕΠΟΣ, Σταυρίδου Αλεξάνδρα, Γιαννακόπουλος Κώστας, Αντάρη Κωνσταντίνα, Καπάϊ Αντριάν και Γιαννακοπούλου Άννα, παρευρέθησαν στην επίσημη συνάντηση των δασκάλων μελών του E.Π.Τε.Πο.T. την Κυριακή 12 Ιουνίου, 2016 στο Πολιτιστικό Κέντρο Σαολίν Αθήνας.

Η προγραμματισμένη αυτή συνάντηση έγινε στα πλαίσια γνωριμίας και υποδοχής του Μεγάλου Κινέζου Δασκάλου και Πρόεδρο του Κέντρου Έρευνας Πολεμικών Τεχνών και Πολιτισμού του Τσανγκτσούν [Κιν.: Zhǎngchūn jīng kāi fútú hànxué yánjiū 长春 经开 国学 武道研究会], κ. Γου Ουέν Τζουν, από όλους τους Λαοσί και Τζιάο Λιαν του ΕΠΟΣ.

Στις 11 το πρωί, ο Πρόεδρος Γου Ουέν Τζουν μαζί με τη σύζυγό του κα Τζι Τζάο Σια, συνοδευόμενος από τον Διεθνή αντιπρόσωπο του Κέντρου Λάο Σι Τσιμπινουδάκη Γιώργο, έφθασε στο ΠΟΚΕΣΑ, όπου έτυχε θερμής υποδοχής από τον Γενικό Διευθυντή του ΕΠΟΣ και επίσημο εκπρόσωπο του Κέντρου στην Ελλάδα, Λάο Σι Σταυρίδη Ιορδάνη [Σι Γιαν Τζουό] τον Γενικό Διευθυντή του ΠΟΚΕΣΑ, Λαοσί Κατακαλαίο Δημήτρη και όλους τους παρευρισκόμενους.

Ο κ. Ουέν Τζουν, ευχαρίστησε τα μέλη για την υποδοχή και μίλησε με ιδιαίτερη χαρά για την συνεργασία του Κέντρου Τσανγκ Τσουν με το ΕΠΟΣ. Αναφέρθηκε εκτενώς στους στόχους του κέντρου και την συνεργασία του με το Πανεπιστήμιο του Τζιλίν και δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του, για την ανταπόκριση που έχει βρει στη χώρα μας η συνεργασία αυτή. Όλοι οι δάσκαλοι μικροί και μεγάλοι, είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν μαζί του και να δουν την καλοσύνη, την απλότητα και το μεγαλείο ενός κορυφαίου δασκάλου, χαμηλών τόνων, αλλά με σημαντικότατο έργο.

Στη συνέχεια, ο κ. Ουέν Τζουν, υπέγραψε και απένειμε ιδιοχείρως τα διπλώματα των δασκάλων, Λαοσί και Τζιάο Λιάν, ενώ για να ευχαριστήσει τους παρευρισκομένους συνεργάτες του, αποφάσισε να διδάξει μια φόρμα εισαγωγής στο στυλ Πι Κουά [Κιν.: pīguà quán 劈掛拳], ένα στυλ ιδιαίτερα διαδεδομένο στην Κίνα και στις άλλες χώρες, που προέρχεται ιστορικά από το στυλ Τονγκ Μπι του ναού Σαολίν και από την περίοδο της δυναστείας των Μινγκ, διδασκόταν σε στρατιωτικούς, που λόγω της δυναμικής του, χρησιμοποιείτο από αυτοκρατορικούς φρουρούς και υψηλόβαθμους αξιωματούχους.

Η επίσκεψη του δασκάλου Ουέν Τζουν στην Ελλάδα είναι ιστορικής σημασίας για το ΕΠΟΣ. Όχι μόνο γιατί καθορίζει την έναρξη μιας δυνατής, αδελφικής συνεργασίας σε επίπεδο χωρών, αλλά αναγνωρίζεται το ΕΠΟΣ ως πλέον σοβαρός φορέας των Κινέζικων Παραδοσιακών Πολεμικών Τεχνών. Το Πανεπιστήμιο του Τζιλίν, ένας από τους πλέον σοβαρούς και καταξιωμένους φορείς Κινέζικων Πολεμικών Τεχνών, Παραδοσιακών και Μοντέρνων, είναι πλέον στο πλάι του ΕΠΟΣ και έτοιμο να στηρίξει κάθε προσπάθεια της χώρας μας προς αυτή τη κατεύθυνση. Δήλωσε ο Δάσκαλος Γιαν Κουνγκ, λίγο μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης.

Συνάντηση με τον Πρόεδρο Κο. Γου Ουέν Τζουν 
Συνάντηση με τον Πρόεδρο Κο. Γου Ουέν Τζουν Συνάντηση με τον Πρόεδρο Κο. Γου Ουέν Τζουν Συνάντηση με τον Πρόεδρο Κο. Γου Ουέν Τζουν 
Συνάντηση με τον Πρόεδρο Κο. Γου Ουέν Τζουν Συνάντηση με τον Πρόεδρο Κο. Γου Ουέν Τζουν Συνάντηση με τον Πρόεδρο Κο. Γου Ουέν Τζουν 



Σας Υπενθυμίζουμε ότι: Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του aristomachos.gr, διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά και μόνο για προσωπική χρήση. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, άνευ εγγράφου αδείας του aristomachos.gr συμφώνως προς τη Νομική Βάση περί πνευματικής ιδιοκτησίας, συγγενικών δικαιωμάτων και πολιτιστικών θεμάτων και κυρίως του Ν. 2121/93, αρ. 66Α ή νεωτέρου αυτού. Παρακαλούμε σημειώσατε ότι παραβίαση των πνευματικών ή οποιονδήποτε άλλων προστατευόμενων δικαιωμάτων μας μπορεί να οδηγήσει σε αστικές ή ποινικές διαδικασίες εναντίον σας.





ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το [www.shaolin-kungfu.gr] είναι μια Εθελοντική Συλλογική προσπάθεια ανθρώπων με βαθειά γνώση πάνω στο Σαολίν και τις Τέχνες του, να προσφέρουν δωρεάν κάθε πληροφορία, κείμενα, φωτογραφίες, βίντεο, ήχους κλπ. θέλοντας να συνεισφέρουν στη διαφύλαξη, διάσωση, διατήρηση και ανάδειξη της ιστορίας και της πολιτιστικής κουλτούρας και κληρονομιάς του «Σαολίν» και του «Σαολίν Κουνγκ Φου», στηριζόμενοι σε Ακαδημαϊκή έρευνα, μελέτες, χειρόγραφα, ιστορικές πηγές και προφορική ιστορική παράδοση, ανθρώπων που σχετίζονται με το Σαολίν.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ