•    

Ο «ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ» στο 6o Φεστιβάλ Λέων

Το Νέο Προστέθηκε στις 04/12/2017

Η Ομάδα του Κ.Σ. «ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΥ», αποδεχόμενη την πρόσκληση της διοίκησης του Πολιτιστικού Σωματείου Μάχιμος Λέων, βρέθηκε την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017, στο κλειστό γήπεδο της Νεμέας, στα πλαίσια του 6ου Φεστιβάλ Πολεμικών Τεχνών Νεμέας «Μάχιμος Λέων». Σε αυτό το κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός, που τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Νεμέας και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πολεμικών Τεχνών, έδωσαν το παρόν, περισσότεροι από 400 Σπουδαστές και Σπουδάστριες από 40 συλλόγους.

Την έναρξη του φεστιβάλ έκανε ο κύριος Σταυρίδης, ο οποίος απηύθυνε, χαιρετισμό εκ μέρους της Ε.Ο.Π.Τ., ενώ στη συνέχεια απένειμε Μαύρες Ζώνες, σε προχωρημένους Σπουδαστές του Κ.Σ. Καράτε Ξυλοκάστρου. Ολοκληρώνοντας, μαζί με τον Σενσέϊ Καπέλο Δημήτριο, τίμησαν με αναμνηστικά τους δασκάλους των συμμετεχόντων σωματείων κατά την παρουσίασή τους.

Η διοργάνωση συνεχίστηκε με ένα διαγωνισμό Αγωνιστικής χειροπάλης, μια ομαδική παρουσίαση Παραδοσιακών Ιαπωνικών Πολεμικών Τεχνών και με την ομαδική επίδειξη της Μαλακής Γροθιάς του Σαολίν, από το Αθλητικό Σύλλογο Σαολίν Πύργου.

Και αυτό το φεστιβάλ ολοκληρώθηκε με μια άκρως εντυπωσιακή εμφάνιση των Αθλητώντου Ο.Α.ΠΟ.Σ. «ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ», οι οποίοι παρουσίασαν τεχνικές και φόρμες με γυμνά χέρια και όπλα από την τεράστια παρακαταθήκη του Πολιτισμού Σαολίν. Επικεφαλής της αποστολής ήταν η Δασκάλα του Σωματείου, Σταυρίδου Αλεξάνδρα, η οποία πλαισιώθηκε από τους Τακάκη Δανάη, Αντάρη Κωνσταντίνα και Ευαγγελινάρα Άγγελο, Λέκκα Αναστάσιο, Φωτιάδου Λυδία, Καποθανάση Ευγενία, Βοτίκα Έφη, Κυριάκου Χρήστος, Κυριάκου Σταματίνα, Κυριάκου Μαρία, Κουφόπουλος Δημήτρης, Καπαρελιώτης Ηλίας, Γκαγκώση Φερωνίκη, Γιοχάλα Δήμητρα, Γαλανοπούλου Ραχήλ, Τακάκης Αντώνης, Παντελίδης Σωτήρης, Παντελίδης Γιώργος, Παπακωνσταντίνου Μαριαλένα και Δουρβετάκη Νικόλα.

«Στην ιστορική πόλη της Νεμέας κάθε χρονιά, συναντιούνται τα βαθιά νοήματα της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας με την ουσία  των πολεμικών τεχνών. Ο άθλος του Ηρακλή με το λέοντα δεν είναι άλλος από τον συνεχή αγώνα κάθε ασκούμενου στις πολεμικές τέχνες με τα πανίσχυρα ζωώδη ένστικτα, με το εγώ και τα πάθη του. Η ολοένα αυξανόμενη συμμετοχή στις εκδηλώσεις αυτές αναζωπυρώνει την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.» δήλωσε με το πέρας του φεστιβάλ Δάσκαλος Κατακαλαίος Δημήτρης.

Ο «ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ» στο 6o Φεστιβάλ Λέων 




Σας Υπενθυμίζουμε ότι: Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του aristomachos.gr, διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά και μόνο για προσωπική χρήση. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, άνευ εγγράφου αδείας του aristomachos.gr συμφώνως προς τη Νομική Βάση περί πνευματικής ιδιοκτησίας, συγγενικών δικαιωμάτων και πολιτιστικών θεμάτων και κυρίως του Ν. 2121/93, αρ. 66Α ή νεωτέρου αυτού. Παρακαλούμε σημειώσατε ότι παραβίαση των πνευματικών ή οποιονδήποτε άλλων προστατευόμενων δικαιωμάτων μας μπορεί να οδηγήσει σε αστικές ή ποινικές διαδικασίες εναντίον σας.





ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το [www.shaolin-kungfu.gr] είναι μια Εθελοντική Συλλογική προσπάθεια ανθρώπων με βαθειά γνώση πάνω στο Σαολίν και τις Τέχνες του, να προσφέρουν δωρεάν κάθε πληροφορία, κείμενα, φωτογραφίες, βίντεο, ήχους κλπ. θέλοντας να συνεισφέρουν στη διαφύλαξη, διάσωση, διατήρηση και ανάδειξη της ιστορίας και της πολιτιστικής κουλτούρας και κληρονομιάς του «Σαολίν» και του «Σαολίν Κουνγκ Φου», στηριζόμενοι σε Ακαδημαϊκή έρευνα, μελέτες, χειρόγραφα, ιστορικές πηγές και προφορική ιστορική παράδοση, ανθρώπων που σχετίζονται με το Σαολίν.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ