•    

6 Χρυσά κορίτσια στο Παγκόσμιο στις Σέρρες

Το Νέο Προστέθηκε στις 23/05/2016

Συνεχίζοντας τη μεγάλη επιτυχία του 17ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Γου Σου - Κουνγκ Φου, έξι Σπουδάστριες της Αγωνιστικής Ο.Α.ΠΟ.Σ. «ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ» του ΕΠΟΣ, κατέκτησαν την 1η θέση σε έξι κατηγορίες, στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Πολεμικών Τεχνών στις Σέρρες και ανέβηκαν στο υψηλότερο σκαλί του Βάθρου, τιμώντας τα Ελληνικά χρώματα , κατά την δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που διοργανώθηκε αυτό το παγκόσμιο φεστιβάλ το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Μαΐου 2016 στο κλειστό γυμναστήριο του Δήμου Σερρών στην κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων.

Αξίζει να σημειωθεί πως παρόλο τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, τα έκτακτα μέτρα στη χώρα μας και ατυχείς συγκυρίες, η ανταπόκριση του κόσμου ήταν πέραν του αναμενόμενου, αφού πάνω από 500 Σπουδαστές από την Ελλάδα και το εξωτερικό συμμετείχαν στο διήμερο φεστιβάλ, από 10 χώρες, 80 συλλόγους, 4 Ομοσπονδίες και 5 ενώσεις πολεμικών τεχνών. Αμέσως μετά το χαιρετισμό των εκπροσώπων των διοργανωτών από τον Αθλητικό Όμιλο ΔΙΑΣ Σερρών και το Γυμναστικό Σύλλογο Ερμή Ηράκλειας, οι οποίοι καλωσόρισαν θερμά όλους τους συμμετέχοντες και τους ευχήθηκαν καλή επιτυχία, το λόγο πήρε ο Δήμαρχος Σερρών κύριος Πέτρος Αγγελίδης ο οποίος τόνισε πως: «Ο Δήμος Σερρών για μία ακόμη φορά φιλοξενεί ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός, που ξεπερνά τα όρια του Δήμου. Ο Δήμος Σερρών είναι έτοιμος να υποδεχθεί για μία ακόμη φορά ένα κορυφαίο αθλητικό γεγονός. Οι Σέρρες έχουν τις υποδομές, ώστε να αναδειχθούν σημείο αναφοράς κορυφαίων αθλητικών εκδηλώσεων». Τη σκυτάλη πήρε ο Πρόεδρος του ΟΠΑΚΠΑ κύριος Μαργαρίτης Χατζημαργαρίτης ο οποίος αφού κάλεσε όλους τους Σερραίους να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις και να εμψυχώσουν του Έλληνες Σπουδαστές και Σπουδάστριες, δήλωσε ότι δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί μια τέτοια διοργάνωση, χωρίς τον εθελοντισμό και ευχαρίστησε πολύ όλους τους εθελοντές που βοηθήσανε.

Τέλος ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πολεμικών Τεχνών, κύριος Θωμάς Σμιάρης, ευχαρίστησε τον Δήμο Σερρών για την φιλοξενία του παγκόσμιου φεστιβάλ, λέγοντας ότι  οι Σέρρες  αποδεδειγμένα στηρίζουν τον αθλητισμό και μπορούν να φιλοξενούν αγώνες υψηλού επιπέδου.

Την διοργάνωση κάλυψε τηλεοπτικά η ΕΡΤ Σερρών και άλλα τοπικά ΜΜΕ, τα οποία πήραν συνεντεύξεις από τους διοργανωτές, τους επισήμους, καθώς και από τους κορυφαίους Σπουδαστές και Σπουδάστριες της διοργάνωσης, μεταξύ των οποίων και οι Σπουδάστριες του «ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΥ», Γκάγκωση και Σταυρίδου.

ο Ο.Α.ΠΟ.Σ. «ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ», τιμήθηκε με 6 Χρυσά Μετάλλια. Αναλυτικά η Αντάρη Κωνσταντίνα διαγωνίσθηκε στη «Γροθιά της Μόνιμης Προστασίας της Πύλης της Καρδιάς» - Τσανγκ Χου Σιν Γι Μεν Τσουάν [Κιν.: Shàolín chánghù xīnyìmén quán 少林 长护心意门拳] και κατέκτησε τη 1η θέση στη κατηγορία Νεανίδων, η Τακάκη Δανάη διαγωνίσθηκε στη «Γροθιά των 7 Αστεριών» - Τσι Σιν Τσουάν [Κιν.: Shàolín Qīxíngquán 少林 七星拳] και κατέκτησε τη 1η θέση στη κατηγορία γυναικών, η Αλεξάνδρα Σταυρίδου διαγωνίσθηκε στη «Γροθιά Σφυρί» - Σαολίν Πάο Τσουέϊ [Κιν.: Shàolín Pào Chuí 少林炮捶] και κατέκτησε τη 1η θέση στη κατηγορία Εκπαιδευτών, η Γιοχάλα Δήμητρα διαγωνίσθηκε στην «Αλυσιδωτή Γροθιά» - Λιαν Χουάν [Κιν.: Shàolín liánhuánquán 少林 连环拳] και κατέκτησε τη 1η θέση στη κατηγορία Βετεράνων Γυναικών, ενώ η Γκάγκωση Φερωνίκη διαγωνίσθηκε στην «Γροθιά των έξι κατευθύνσεων» - Λίουχο Τσουάν [Κιν.: Shàolín liùhéquán 少林 六合拳] και μοιράστηκε τη 1η θέση στη κατηγορία Γυναικών με την Μπογράκου Δανάη η οποία διαγωνίσθηκε στην «Αλυσιδωτή Γροθιά» - Λιαν Χουάν [Κιν.: Shàolín liánhuánquán 少林 连环拳].

7 Χρυσά κορίτσια στο Παγκόσμιο στις Σέρρες 

Σταυρίδου Αλεξάνδρα | «Γροθιά Σφυρί» - Σαολίν Πάο Τσουέϊ   Αντάρη Κωνσταντίνα | «Γροθιά της Μόνιμης Προστασίας της Πύλης της Καρδιάς» - Τσανγκ Χου Σιν Γι Μεν Τσουάν  Τακάκη Δανάη | «Γροθιά των 7 Αστεριών» - Τσι Σιν Τσουά 
Μπογράκου Δανάη | «Αλυσιδωτή Γροθιά» - Λιαν Χουάν Γιοχάλα Δήμητρα | «Αλυσιδωτή Γροθιά» - Λιαν Χουάν Γκάγκωση Φερωνίκη | «Γροθιά των έξι κατευθύνσεων» - Λίουχο Τσουάν 



Σας Υπενθυμίζουμε ότι: Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του aristomachos.gr, διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά και μόνο για προσωπική χρήση. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, άνευ εγγράφου αδείας του aristomachos.gr συμφώνως προς τη Νομική Βάση περί πνευματικής ιδιοκτησίας, συγγενικών δικαιωμάτων και πολιτιστικών θεμάτων και κυρίως του Ν. 2121/93, αρ. 66Α ή νεωτέρου αυτού. Παρακαλούμε σημειώσατε ότι παραβίαση των πνευματικών ή οποιονδήποτε άλλων προστατευόμενων δικαιωμάτων μας μπορεί να οδηγήσει σε αστικές ή ποινικές διαδικασίες εναντίον σας.





ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το [www.shaolin-kungfu.gr] είναι μια Εθελοντική Συλλογική προσπάθεια ανθρώπων με βαθειά γνώση πάνω στο Σαολίν και τις Τέχνες του, να προσφέρουν δωρεάν κάθε πληροφορία, κείμενα, φωτογραφίες, βίντεο, ήχους κλπ. θέλοντας να συνεισφέρουν στη διαφύλαξη, διάσωση, διατήρηση και ανάδειξη της ιστορίας και της πολιτιστικής κουλτούρας και κληρονομιάς του «Σαολίν» και του «Σαολίν Κουνγκ Φου», στηριζόμενοι σε Ακαδημαϊκή έρευνα, μελέτες, χειρόγραφα, ιστορικές πηγές και προφορική ιστορική παράδοση, ανθρώπων που σχετίζονται με το Σαολίν.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ