•    

Ολοκληρώθηκε το 5ο Φεστιβάλ Πολιτισμού Σαολίν

Το Νέο Προστέθηκε στις 12/02/2018

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 5ο Φεστιβάλ Πολιτισμού Σαολίν & το 2ο Φεστιβάλ Φίλων ΕΠΟΣ στο Ναύπλιο, την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018, στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Ναυπλίου όπου όλοι οι θεατές, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν και να γνωρίσουν από κοντά τον Πολιτισμό και την Κουλτούρα του Σαολίν, αλλά και άλλες Παραδοσιακές Πολεμικές Τέχνες.

Περισσότεροι από 250 συμμετέχοντες από 15 κορυφαίες σχολές στην Ελλάδα, συμμετείχαν στο Φεστιβάλ του οποίου τη διοργάνωση είχε αναλάβει ο Σιφού Δημήτρης Παπαβασιλείου του Α.Σ Πολεμικών Τεχνών Ναυπλίου, με τη στήριξη του Δήμου Ναυπλίου και του Δημοτικού Οργανισμού Αθλητισμού, Πολιτισμού, Τουρισμού και Περιβάλλοντος [Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ.], Ναυπλίου και του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου Σαολίν.

Η ομάδα μας με επικεφαλής την εκπαιδεύτρια - [Κιν.: Jiàoliàn 教练] Σταυρίδου Αλεξάνδρα , συμμετείχε με τους Σπουδαστές Γιώργο Παπακωνσταντίνου, Νικόλα Μανώλογλου, Αντώνη Τακάκη, Θανάση Νικητόπουλο, Κωνσταντίνο Γιαννακόπουλο, Λέκκα Αναστάση και τις Σπουδάστριες Έφη Βοτίκα, Μαριαλένα Παπακωνσταντίνου, Λυδία Φωτιάδου, Δανάη Μπογράκου, Φερωνίκη Γκάγκωση, Δήμητρα Γιοχάλα, Κωνσταντίνα Αντάρη και Δανάη Τακάκη.

Πριν την έναρξη του Φεστιβάλ, ο Σιφού Παπαβασιλείου τίμησε τους Κωνσταντίνο Γιαννακόπουλο, Αντάρη Κωνσταντίνα, Τακάκη Δανάη και Σταυρίδου Αλεξάνδρα απονέμοντας τους έπαινο, για την συνεχή τους παρουσία αλλά και την πρόοδο τους.

Η ομάδα του Σιφού Παπαβασιλείου σηματοδότησε την έναρξη του φετινού φεστιβάλ με μια ομαδική φόρμα Χουνγκ Γκα, την οποία χειροκρότησαν όλοι οι παρευρισκόμενοι, θεατές και συμμετέχοντες. Στη συνέχεια η ομάδα Σαολίν Ρόου Τσουάν Πύργου, μάγεψε τους θεατές με τις δεξιότητες Μαλακής Γροθιάς, ενώ η αυλαία έκλεισε με μια επίδειξη Γιονγκ Τσουν Τσουάν από την ομάδα του Σιφού Παντελιά Αντώνη.

Ακολούθησε ένα ποικίλο θέαμα από Σπουδαστές και Σπουδάστριες όλων των ηλικιών με φόρμες, τεχνικές μάχης, αυτοάμυνες, στοχομαχίες, αγώνες, που χάρισε σε όλους ένα πολύ όμορφο κυριακάτικο πρωινό. 

Με την ολοκλήρωση του Φεστιβάλ, ο Δάσκαλος Σι Γιαν Τζουό [Σταυρίδης Ιορδάνης], δήλωσε:

Ευχαριστώ θερμά το Δήμο Ναυπλιέων, το Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ., τον καλό μου φίλο Σιφού Παπαβασιλείου Δημήτρη, τους φίλους Δασκάλους, του γονείς και τους εξαιρετικούς συμμετέχοντες που βοηθούν κάθε χρόνο στην πραγματοποίηση του Φεστιβάλ Πολιτισμού Σαολίν, που προάγει το Πνεύμα, τη Φιλία και την Ευγενή Άμιλλα στις Πολεμικές Τέχνες. Εύχομαι και του χρόνου να καταφέρουμε, να συναντηθούμε και να προσφέρουμε ακόμη μια ακόμη ξεχωριστή εμπειρία, σε όλους.

 Αλυσιδωτή Γροθιά της παλιάς σχολής του Σαολίν



Σας Υπενθυμίζουμε ότι: Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του aristomachos.gr, διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά και μόνο για προσωπική χρήση. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, άνευ εγγράφου αδείας του aristomachos.gr συμφώνως προς τη Νομική Βάση περί πνευματικής ιδιοκτησίας, συγγενικών δικαιωμάτων και πολιτιστικών θεμάτων και κυρίως του Ν. 2121/93, αρ. 66Α ή νεωτέρου αυτού. Παρακαλούμε σημειώσατε ότι παραβίαση των πνευματικών ή οποιονδήποτε άλλων προστατευόμενων δικαιωμάτων μας μπορεί να οδηγήσει σε αστικές ή ποινικές διαδικασίες εναντίον σας.





ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το [www.shaolin-kungfu.gr] είναι μια Εθελοντική Συλλογική προσπάθεια ανθρώπων με βαθειά γνώση πάνω στο Σαολίν και τις Τέχνες του, να προσφέρουν δωρεάν κάθε πληροφορία, κείμενα, φωτογραφίες, βίντεο, ήχους κλπ. θέλοντας να συνεισφέρουν στη διαφύλαξη, διάσωση, διατήρηση και ανάδειξη της ιστορίας και της πολιτιστικής κουλτούρας και κληρονομιάς του «Σαολίν» και του «Σαολίν Κουνγκ Φου», στηριζόμενοι σε Ακαδημαϊκή έρευνα, μελέτες, χειρόγραφα, ιστορικές πηγές και προφορική ιστορική παράδοση, ανθρώπων που σχετίζονται με το Σαολίν.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ