•    

Λαμπρός Εορτασμός Της Κινέζικης Πρωτοχρονιάς 2018

Το Νέο Προστέθηκε στις 17/02/2018

Αρώματα, χρώματα, γεύσεις και ήχο Κίνας είχε η φετινή τελετή του Εαρινού Φεστιβάλ, γνωστή και ως κινέζικη Πρωτοχρονιά που πραγματοποιήθηκε τη Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου, 2018 στο Αθλητικό Σύλλογο Σαολίν «Λευκό Άλογο» στα Πατήσια, από τον Ελληνικό Πολιτιστικό Οργανισμό Σαολίν και στην οποία έδωσε το παρόν η Ομάδα του Κ.Σ. «ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΥ», αποδεχόμενη την πρόσκληση του ΕΠΟΣ.

Φίλοι της Κινέζικης Κουλτούρας και του Πολιτισμού Σαολίν, γιόρτασαν μέσα σε μία ζεστή και πολύ φιλική ατμόσφαιρα, τον ερχομό της νέας χρονιάς του Σκύλου, απολαμβάνοντας τον πλούσιο μπουφέ με αλμυρά και γλυκά εδέσματα και ανταλλάσσοντας ευχές, για ειρήνη, την κοινωνική και οικογενειακή αρμονία, υγεία, πρόοδο και την ευτυχία μεταξύ των ανθρώπων, σύμφωνα με την παράδοση, υποδέχθηκαν στις 18.00 το απόγευμα τοπική ώρα [12 π.μ. ώρα Πεκίνου], τη χρονιά του Γήινου Σκύλου, σε μία πανηγυρική ατμόσφαιρα.

Εξέχοντα μέλη του ΕΠΟΣ, με την ευκαιρία αυτής της ξεχωριστής ημέρας, συνευρέθηκαν στο Λευκό Άλογο, με επίτιμο καλεσμένο τον Γενικό Διευθυντή του ΕΠΟΣ, Δάσκαλο Σταυρίδη Ιορδάνη, τον Γενικό Διευθυντή του Κέντρου Πολιτισμού Αθήνας, Δάσκαλο Κατακαλαίο Δημήτρη.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ένα σύντομο χαιρετισμό προς όλους τους παρευρισκόμενους από το Γενικό Διευθυντή του ΕΠΟΣ, Κύριο Σταυρίδη Ιορδάνη, ο οποίος αφού μίλησε σχετικά με το Εαρινό Φεστιβάλ, ευχαρίστησε τον Δάσκαλο Δελή Γιώργο για την φιλοξενία της φετινής εκδήλωσης, τους Δασκάλους και τις Δασκάλες του ΕΠΟΣ και τους παρευρισκόμενους κι έκλεισε ευχόμενος η Γιορτή της Άνοιξης να φέρει Άνοιξη σε όλους.

Ο οικοδεσπότης της φετινής γιορτής στην Αθήνα, Κύριος Δελής, καλωσόρισε όλους, όσους ήρθαν κι ευχήθηκε με τη σειρά του, η νέα χρονιά να φέρει ότι καλύτερο.

Με την ολοκλήρωση της φετινής γιορτής του ΕΠΟΣ, ο Γενικός Διευθυντής του Αθλητικού Συλλόγου Σαολίν Αθήνας, Κύριος Κατακαλαίος λίγο πριν αποχωρήσει μετέφερε με τη σειρά του τις θερμότερες ευχές του λέγοντας χαρακτηριστικά:

Το Φεστιβάλ της Άνοιξης είναι η μεγαλύτερη γιορτή στην Κίνα και είναι απόλυτα συνδεδεμένη με την οικογένεια. Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς όλα τα μέλη της οικογένειας, συγκεντρώνονται όπως έκανε και η οικογένεια του Ελληνικού Σαολίν, πίνουν, τρώνε, ανταλλάσσουν ευχές και φροντίζουν να περνάνε δημιουργικά με τους πρεσβύτερους δημιουργώντας ευχάριστες αναμνήσεις που θα τους συντροφεύουν στη νέα χρονιά. Κάνουν απολογισμό της χρονιάς που έφυγε και δίνουν υπόσχεση να μην κάνουν τα ίδια λάθη ξανά. Έτσι κι εμείς λοιπόν, δεσμευόμαστε να ακολουθήσουμε αυτή την παράδοση.

«Τσουχέ ντατζιά Σιν Νιαν Χάο!» λοιπόν ή...απλά Ευχόμαστε σε όλους ευτυχισμένο το νέο έτος!


Να σημειωθεί πως για πρώτη φορά φέτος έγινε παράλληλος εορτασμός του Εαρινού Φεστιβάλ και στο Αθλητικό Σύλλογο Σαολίν Αληθινή Ατραπός, στη Θεσσαλονίκη, η οποία σημείωσε εξ' ίσου μεγάλη επιτυχία.

Μπορείτε να διαβάσετε ένα εκτενές αφιέρωμα στην ιστοσελίδα του ΕΠΟΣ: Εδώ.

Λαμπρός Εορτασμός Της Κινέζικης Πρωτοχρονιάς 2018



Σας Υπενθυμίζουμε ότι: Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του aristomachos.gr, διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά και μόνο για προσωπική χρήση. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, άνευ εγγράφου αδείας του aristomachos.gr συμφώνως προς τη Νομική Βάση περί πνευματικής ιδιοκτησίας, συγγενικών δικαιωμάτων και πολιτιστικών θεμάτων και κυρίως του Ν. 2121/93, αρ. 66Α ή νεωτέρου αυτού. Παρακαλούμε σημειώσατε ότι παραβίαση των πνευματικών ή οποιονδήποτε άλλων προστατευόμενων δικαιωμάτων μας μπορεί να οδηγήσει σε αστικές ή ποινικές διαδικασίες εναντίον σας.





ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το [www.shaolin-kungfu.gr] είναι μια Εθελοντική Συλλογική προσπάθεια ανθρώπων με βαθειά γνώση πάνω στο Σαολίν και τις Τέχνες του, να προσφέρουν δωρεάν κάθε πληροφορία, κείμενα, φωτογραφίες, βίντεο, ήχους κλπ. θέλοντας να συνεισφέρουν στη διαφύλαξη, διάσωση, διατήρηση και ανάδειξη της ιστορίας και της πολιτιστικής κουλτούρας και κληρονομιάς του «Σαολίν» και του «Σαολίν Κουνγκ Φου», στηριζόμενοι σε Ακαδημαϊκή έρευνα, μελέτες, χειρόγραφα, ιστορικές πηγές και προφορική ιστορική παράδοση, ανθρώπων που σχετίζονται με το Σαολίν.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ