•    

Εαρινό Φεστιβάλ 2017 Στον Λευκό Λωτό

Το Νέο Προστέθηκε στις 29/01/2017

Άρωμα και χρώματα Κίνας είχε η φετινή τελετή του Εαρινού Φεστιβάλ, γνωστή και ως κινέζικη Πρωτοχρονιά που πραγματοποιήθηκε τη Παρασκευή 27 Ιανουαρίου, 2017 στο Αθλητικό Σύλλογο Σαολίν «Άσπρος Λωτός» στο Βύρωνα, από τον Ελληνικό Πολιτιστικό Οργανισμό Σαολίν και στην οποία έδωσε το παρόν η Ομάδα του Κ.Σ. «ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΥ», αποδεχόμενη την πρόσκληση του ΕΠΟΣ.

Περισσότερα από 250 άτομα, φίλοι της Κινέζικης Κουλτούρας και του Πολιτισμού Σαολίν, γιόρτασαν μέσα σε μία ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα, τον ερχομό της νέας χρονιάς του Πετεινού, απολαμβάνοντας τον πλούσιο μπουφέ με αλμυρά και γλυκά εδέσματα και ανταλλάσσοντας ευχές, για ειρήνη, την κοινωνική και οικογενειακή αρμονία, υγεία, πρόοδο και την ευτυχία μεταξύ των ανθρώπων, σύμφωνα με την παράδοση, υποδέχθηκαν στις 18.00 το απόγευμα τοπική ώρα [12 π.μ. ώρα Πεκίνου], τη χρονιά του Πύρινου Πετεινού, σε μία πανηγυρική ατμόσφαιρα.

Εξέχοντα μέλη του ΕΠΟΣ, με την ευκαιρία αυτής της ξεχωριστής ημέρας, συνευρέθηκαν στον Άσπρο Λωτό, με επίτιμο καλεσμένο τον Γενικό Διευθυντή του ΕΠΟΣ, Δάσκαλο Σταυρίδη Ιορδάνη - Σι Γιαν Τζουό, τον Γενικό Διευθυντή του Κέντρου Πολιτισμού Αθήνας, Δάσκαλο Κατακαλαίο Δημήτρη – Σι Γιαν Κουνγκ και το Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γουσού – Κουνγκ Φου Κύριο Σταμούλη Λάμπρο.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ένα σύντομο χαιρετισμό προς όλους τους παρευρισκόμενους από το Γενικό Διευθυντή του ΕΠΟΣ, Κύριο Σταυρίδη Ιορδάνη, ο οποίος μίλησε σε όλους τους παρευρισκόμενους, για το νόημα της Κινέζικης Πρωτοχρονιάς, το θεσμό της οικογένειας, την έναρξη μια νέας αρχής σε κάθε είδους προσπάθεια, ευχαρίστησε προσωπικά τον Πρόεδρο της Ε.Ο.Γ.Κ.Φ. Κύριο Σταμούλη για την παρουσία του, τον Δάσκαλο Μπάννερ Άντριου για την φιλοξενία της φετινής εκδήλωσης, τους Δασκάλους και τις Δασκάλες του ΕΠΟΣ κι έκλεισε ευχόμενος υγεία, ευδαιμονία, χαρά ελπίζοντας η νέα χρονιά του πετεινού, να δώσει την ευκαιρία σε όλους να πραγματοποιήσουν τους στόχους και τα οράματά τους.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Κύριος Σταμούλης ο οποίος αφού ευχαρίστησε το Δ.Σ. του ΕΠΟΣ για την πρόσκληση, μίλησε για την Ελληνική Ομοσπονδία Γουσού – Κουνγκ Φου, τις Κινεζικές πολεμικές τέχνες και τη θετική συμβολή όλων των σωματείων και των δασκάλων στην ανάπτυξη μιας υγιούς οργάνωσης και ολοκλήρωσε, με ευχές για υγεία, πρόοδο και συνέχεια με στόχους κι επιτυχίες.

Ο οικοδεσπότης της φετινής γιορτής, Δάσκαλος Μπάννερ Άντριου, ευχαρίστησε με τη σειρά του όλους, όσους ήρθαν κι ευχήθηκε η νέα χρονιά να φέρει ότι καλύτερο σε όλους.

Με την ολοκλήρωση της φετινής γιορτής, ο Γενικός Διευθυντής του Αθλητικού Συλλόγου Σαολίν Αθήνας, Κύριος Κατακαλαίος λίγο πριν αποχωρήσει δήλωσε:

Η μεγαλύτερη γιορτή στην Κίνα και την κινέζικη διασπορά, είναι το Φεστιβάλ της Άνοιξης και συνδέεται με οικογενειακές συγκεντρώσεις και επισκέψεις στους συγγενείς. Το παραδοσιακό δείπνο της παραμονής Πρωτοχρονιάς αποτελεί την ετήσια συνεύρεση των μελών μιας οικογένειας. Έτσι λοιπόν κι εμείς, η μεγάλη οικογένεια του Ελληνικού Σαολίν, αφού εδώ και 30 χρόνια ασχολούμαστε με τις κινεζικές παραδόσεις και είναι κάτι το οποίο μας αρέσει, κάθε χρόνο μαζευόμαστε, πίνουμε, τρώμε, ανταλλάσσουμε ευχές και φροντίζουμε να περνάμε δημιουργικά και να δημιουργούμε ευχάριστες αναμνήσεις.

«Γκονγκ Σι Φα Τσάι!» λοιπόν ή...Καλή χρονιά

Εαρινό Φεστιβάλ 2017 Στον Λευκό Λωτό 



Σας Υπενθυμίζουμε ότι: Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του aristomachos.gr, διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά και μόνο για προσωπική χρήση. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, άνευ εγγράφου αδείας του aristomachos.gr συμφώνως προς τη Νομική Βάση περί πνευματικής ιδιοκτησίας, συγγενικών δικαιωμάτων και πολιτιστικών θεμάτων και κυρίως του Ν. 2121/93, αρ. 66Α ή νεωτέρου αυτού. Παρακαλούμε σημειώσατε ότι παραβίαση των πνευματικών ή οποιονδήποτε άλλων προστατευόμενων δικαιωμάτων μας μπορεί να οδηγήσει σε αστικές ή ποινικές διαδικασίες εναντίον σας.





ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το [www.shaolin-kungfu.gr] είναι μια Εθελοντική Συλλογική προσπάθεια ανθρώπων με βαθειά γνώση πάνω στο Σαολίν και τις Τέχνες του, να προσφέρουν δωρεάν κάθε πληροφορία, κείμενα, φωτογραφίες, βίντεο, ήχους κλπ. θέλοντας να συνεισφέρουν στη διαφύλαξη, διάσωση, διατήρηση και ανάδειξη της ιστορίας και της πολιτιστικής κουλτούρας και κληρονομιάς του «Σαολίν» και του «Σαολίν Κουνγκ Φου», στηριζόμενοι σε Ακαδημαϊκή έρευνα, μελέτες, χειρόγραφα, ιστορικές πηγές και προφορική ιστορική παράδοση, ανθρώπων που σχετίζονται με το Σαολίν.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ