•    

Εορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας Ουίνγκ Τσουν 2017

Το Νέο Προστέθηκε στις 18/03/2017

Ακολουθώντας το δάσκαλο Σταυρίδη Ιορδάνη [Σι Γιαν Τζουό], οι εκπαιδεύτριες [Κιν.: Jiàoliàn 教练] Σταυρίδου Αλεξάνδρα, Αντάρη Κωνσταντίνα, ο εκπαιδευτής Καπάϊ Αντριάν και οι Σπουδάστριες Γκάγκωση Φερωνίκη και Γιοχάλα Δήμητρα, του Ο.Α.ΠΟ.Σ. «ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ», βρέθηκαν στον πολυχώρο πολεμικών τεχνών, Athens Martial Arts με οικοδεσπότη το δάσκαλο Μιχάλη Κοσσυβάκη στα Πατήσια, μετά από πρόσκληση του Σιφού Παντελιά Αντώνη για να γιορτάσουν και να τιμήσουν τη Παγκόσμια Ημέρα Wing Chun.

Το Γιονγκ Τσουν Τσουάν [Κιν.: yǒng chūn quán 詠春拳] ή πιο γνωστό ως Ουίνγκ Τσουν είναι ένα από τα διασημότερα στυλ κινέζικης πολεμικής τέχνης και έχει αγαπηθεί από εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο το κόσμο, είτε σαν πολεμική τέχνη, είτε σαν σύστημα αυτοάμυνας είτε απλά σαν άσκηση για τη διατήρηση της σωματικής υγείας. Επειδή το Wing Chun αποτελεί μέρος της ζωής εκατομμυρίων ανθρώπων, έχει αποφασιστεί να γιορτάζεται το τρίτο Σάββατο του Μαρτίου, η Παγκόσμια Ημέρα Wing Chun, που για φέτος έπεσε στις 18 Μαρτίου, 2017.

Το ΕΠΟΣ ακολούθησαν επίσης οι δάσκαλοι Κατακαλαίος Δημήτρης, Κοκκάλας Λάμπρος, Αντωνίου Ευσταθία, Δελής Γιώργος, Άντριου Μπάννερ, Αλεξίου Σπύρος, οι οποίοι έζησαν την εορταστική εμπειρία μαζί με τους δασκάλους και τους Σπουδαστές απο διάφορες σχολές Wing Chun.

Η σημερινή μέρα ήταν αφιερωμένη στο Γιονγκ Τσουν Τσουάν και είναι μια ημέρα που δίνει την ευκαιρία να βρεθούν μαζί όλοι όσοι ασχολούνται με αυτή την Κινεζική Τέχνη, με ενότητα, άσχετη γεννεαλογικού δέντρου, να προωθήσουν την τέχνη στο σύνολό της και να τιμήσουν τους δασκάλους που την διέδωσαν. Ευχόμαστε του χρόνου πολλοί περισσότεροι δάσκαλοι να ακολουθήσουν αυτό το παράδειγμα. Δήλωσε ο διοργανωτής της εκδήλωσης Σιφού Παντελιάς Αντώνης.

Οι φωτογραφίες του παρόντος άρθρου είναι του Φωτογράφου Αξιώτη Στυλιανού, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά.

Εορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας Ουίνγκ Τσουν 2017




Σας Υπενθυμίζουμε ότι: Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του aristomachos.gr, διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά και μόνο για προσωπική χρήση. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, άνευ εγγράφου αδείας του aristomachos.gr συμφώνως προς τη Νομική Βάση περί πνευματικής ιδιοκτησίας, συγγενικών δικαιωμάτων και πολιτιστικών θεμάτων και κυρίως του Ν. 2121/93, αρ. 66Α ή νεωτέρου αυτού. Παρακαλούμε σημειώσατε ότι παραβίαση των πνευματικών ή οποιονδήποτε άλλων προστατευόμενων δικαιωμάτων μας μπορεί να οδηγήσει σε αστικές ή ποινικές διαδικασίες εναντίον σας.





ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το [www.shaolin-kungfu.gr] είναι μια Εθελοντική Συλλογική προσπάθεια ανθρώπων με βαθειά γνώση πάνω στο Σαολίν και τις Τέχνες του, να προσφέρουν δωρεάν κάθε πληροφορία, κείμενα, φωτογραφίες, βίντεο, ήχους κλπ. θέλοντας να συνεισφέρουν στη διαφύλαξη, διάσωση, διατήρηση και ανάδειξη της ιστορίας και της πολιτιστικής κουλτούρας και κληρονομιάς του «Σαολίν» και του «Σαολίν Κουνγκ Φου», στηριζόμενοι σε Ακαδημαϊκή έρευνα, μελέτες, χειρόγραφα, ιστορικές πηγές και προφορική ιστορική παράδοση, ανθρώπων που σχετίζονται με το Σαολίν.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ